Φόρτωση ...

Πένα Μελάνης Μελανοδοχείο Μαργαρίτα Μπλε

 

44,50€
Σύντομη Περιγραφή
Η Πένα μελάνης είναι χειροποίητη από φυσικά υλικά. Η κασετίνα περιλαμβάνει μια πένα φτερού σε φυσικό χρώμα, δυο μπουκαλάκια με δύο διαφορετικά χρώματα και μελανοδοχείο σε σχήμα μαργαρίτας
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Η Πένα μελάνης είναι χειροποίητη από φυσικά υλικά και με ιδιαίτερη πρακτικότητα στην καλλιτεχνική γραφή. Η κασετίνα περιλαμβάνει μια πένα φτερού σε φυσικό χρώμα, δυο μπουκαλάκια με δύο διαφορετικά χρώματα και μελανοδοχείο σε σχήμα μαργαρίτας. Η διάσταση της πένας μαζί με την κασετίνα είναι 32εκ μήκος και 9εκ πλάτος. Λόγω των φυσικών υλικών που είναι κατασκευασμένη ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα χρώματα σε σχέση με την φωτογραφία. Διατίθεται σε μπλε χρώμα.  

Οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν τις γραφίδες τους από ορείχαλκο ή καλάμι, το οποίο έκοβαν στη μία του άκρη πλαγίως. Επάνω στον πάπυρο και στην περγαμηνή, αλλά και στο ασπρισμένο ξύλο έγραφαν με μελάνη και φτερό γραφής. Η μελάνη έπρεπε να καταναλωθεί αυθημερόν και διατηρούνταν μέσα σε μελανοδοχείο το οποίο συχνά διαφυλάσσονταν μαζί με τις γραφίδες σε μια κοινή θήκη. Ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης και ο Αισχύλος χρησιμοποιούσαν πένα από μέταλλο με σχισμή στην μέση για να γράφουν τα πάρα πολλά έργα τους ευκολότερα.

Σχετικά Αντικείμενα
πένα μελάνης γραφής