Φόρτωση ...

Πένα Μελάνης Φτερό Ανάγλυφη Μαύρη

 

25,00€
Σύντομη Περιγραφή
Η Πένα μελάνης είναι χειροποίητη από φυσικά υλικά και με ιδιαίτερη πρακτικότητα στην καλλιτεχνική γραφή. Το κουτί περιλαμβάνει μια πένα φτερού ανάγλυφη σε φυσικό χρώμα και ένα μπουκαλάκι με το αντίστοιχο χρώμα.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Η Πένα μελάνης είναι χειροποίητη από φυσικά υλικά και με ιδιαίτερη πρακτικότητα στην καλλιτεχνική γραφή. Το κουτί περιλαμβάνει μια πένα φτερού ανάγλυφη σε φυσικό χρώμα και ένα μπουκαλάκι με το αντίστοιχο χρώμα. Η διάσταση της πένας μαζί με την κασετίνα είναι 26εκ μήκος και 8εκ πλάτος. Λόγω των φυσικών υλικών που είναι κατασκευασμένη ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα χρώματα σε σχέση με την φωτογραφία. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα.  

Οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν τις γραφίδες τους από ορείχαλκο ή καλάμι, το οποίο έκοβαν στη μία του άκρη πλαγίως. Επάνω στον πάπυρο και στην περγαμηνή, αλλά και στο ασπρισμένο ξύλο έγραφαν με μελάνη και φτερό γραφής. Η μελάνη έπρεπε να καταναλωθεί αυθημερόν και διατηρούνταν μέσα σε μελανοδοχείο το οποίο συχνά διαφυλάσσονταν μαζί με τις γραφίδες σε μια κοινή θήκη. Ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης και ο Αισχύλος χρησιμοποιούσαν πένα από μέταλλο με σχισμή στην μέση για να γράφουν τα πάρα πολλά έργα τους ευκολότερα.

Σχετικά Αντικείμενα